e
Banner

Etiketler: ekonomi bakanı



Bakan Çağlayan: Lojistik avantajlar yatırımcı çekiyor



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Birleşmiş Milletler raporlarına göre, Türkiye'nin dünyada en fazla yatırım çeken ülkeler arasında 2010 yılında 29. sırada bulunduğunu, 2011'de ise 23. sıraya yükseldiğini söyledi.





Demiryolu taşımacılığında ihracatçılara indirim müjde



Ekonomi Bakanı Çağlayan, önümüzdeki günlerde demiryolu taşımacılığında ihracatçılar lehine fiyat indirimine gidileceğini açıkladı.

 




'Net ihracatın büyümeye katkısı pozitif'



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, avro-dolar paritesinin düşmesinin ihracatı olumsuz etkilediğini belirterek, ''Parite 2011 düzeyi ile aynı kalmış olsaydı, ihracatımız 5,7 milyar dolar daha fazla olacak, ihracat artış hızı yüzde 13,7 yerine yüzde 19,4 olacaktı'' dedi.





Teşviki Yasası uygulaması yıl sonunda sona erecek


Yayın: 06-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Ekonomi Bakanı Çağlayan, 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasası'nın uygulamasının 2012 yılı sonunda biteceğini ve uzatılmayacağını belirtti.





17 bin firma devlet desteği aldı



Ekonomi Bakanı Çağlayan, 2012'de 17 bin 293 firmanın devlet desteklerinden faydalandığını belirtti.





Türkiye’yi ticaret kadar lojistikte de fırsatlar ülkesi yapacağız



“Dış ticaret kader lojistik alanında da güçlü bir atım içindeyiz” diyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu kapsamda İskenderun-Mısır Ro-Ro projesi, Çin’e doğrudan demiryolu bağlantısı, Tuna Nehri’nin Avrupa’ya yönelik taşımalarda kullanılması, limanlardaki yük hacminin iki katına çıkarılması, yurtiçinde ve dışında oluşturulacak lojistik merkez gibi birçok proje ile Türkiye’nin lojistik alanında da fırsatlar ülkesi haline geleceğini vurguluyor.




Türkiye lojistikte büyük fırsatlar ülkesi


Yayın: 25-05-2017
Kategori: Lojistik

Nihat ZEYBEKCİ / Ekonomi Bakanı